Šest poza za spavanje pomoću koji bi mogli zaspati čim sklopite oči

0
Radiosarajevo.ba

Nekima od nas treba određeno vrijeme da zaspimo. Srećom, postoje vježbe koje će vam pomoći da smirite svoj nervni sistem, smanjite stres i opustite se za nekoliko sekundi.

Ove vježbe bi vam mogle pomoći da se osjećate bolje i odmornije kada ujutro ustanete.

Pažljivo slijedite korake koje vam nudimo.

Proljetna idila u Sarajevu: Toplo vrijeme privuklo šetače u gradsku gužvu

Stavite noge uza zid

Lezite licem prema zidu i stavite jastuk ispod svog struka. Podignite noge tako da vam pete i koljena budu u istoj liniji, a ruke neka budu uz tijelo, dlanovi okrenuti prema gore. Ostanite u ovoj poziciji 2 minute. Zatim glatko savijte koljena i pomaknite ih na strane.

Lezite na stomak

Lezite na jastuk na trbuhu i zaključajte prste iza leđa. Udahnite duboko, savijte leđa i prste prema petama i pokušajte dohvatiti pete rukama. Zatim se polako spustite i izdahnite.

Ponovite vježbu pet do 10 puta. Tek tada trebate "otključati" prste i opustiti ruke.

Široko raširite noge

Sjednite s nogama raširenim, stavite jastuk ispred sebe. Ispravite leđa i udahnite što dublje možete. Zatim, polako izdišući i pružajući ruke naprijed, lezite na jastuk.

Ležeći u ovoj poziciji, udahnite i izdišite 10 puta, a zatim se podignite.

Spojite stopala

Lezite na leđa na jastuku, spojite noge i raširite koljena na strane. Ruke su opuštene i pružene uz tijelo, dlanovi okrenuti prema gore. Dišite duboko i ravnomjerno. Ostanite u ovoj poziciji tri minute.

Okrenite se dok ležite

Ležeći na leđima, savijte koljena i spojite ih. Polako nagnite noge na stranu, držeći ih rukama. Ostanite u ovoj poziciji minutu, zatim promijenite stranu. Ponovite dva puta za svaku stranu.

Lezite na leđa

Lezite udobno na leđa na jastuk. Malo raširite noge i stavite ruke sa strane, dlanovi prema gore. Pripazite da vam kičma i glava budu u ravnoj liniji. Uzmite tri duboka i ravnomjerna udaha, i izdahnite kroz nos. Zatim uzmite četiri obična udaha. Do tog trenutka ćete osjećati pospanost i brzo ćete utonuti u dubok san, piše Brightside.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak