Savršeno jelo za ljetne večeri: Mesne okruglice sa tjesteninom
Radiosarajevo.ba
Šta reći, osim brzo, ukusno i jednostavno,
Donosimo vam još jedan recept za pripremu mljevenog mesa uz kombinaciju tjestenine, ali ovaj put riječ nije o uobičajenom bolognessu.
Ipak, nešto malo drugačije, tjesteninu ćete jesti sa sočnim mesnim okruglicama, koje su idealna kombinacija za ljetne večernje obroke.
Radoje Zvicer iz Crne Gore na listi najtraženijih bjegunaca Evrope: Označen kao 'veoma opasna osoba'
Mesne okruglice sa tjesteninom
Sastojci:
- 25 dkg miješanog mljevenog mesa
- 1 čajna kašičica slatke mljevene paprike
- 1 jaje
- 1 čajna kašičica vode
- 1 supena kašika prezle
- 2 glavice crvenog luka
- 1 svježa paprika
- 1 supena kašika koncentrata paradajza (ili 1 veći oguljeni paradajz)
- sol, biber, majčina dušica (po ukusu)
- tjestenina i parmezan
Brzi ljetni ručak: Napravite slasnu grčku musaku
Priprema:
- Meso pomiješajte sa slatkom paprikom. Dodajte jaje, prezlu i vodu. Posolite i pobiberite.
- Oblikujte okruglice veličine oraha.
- Prepržite ih na zagrijanom ulju dok blago ne porumene sa svih strana. Prepečene izvadite na poseban tanjur.
- U ulju u kojem su se pržile okruglice, izdinstajte usitnjeni luk dok ne postane staklast, dodajte nasjeckanu papriku, a kad omekša, dodajte paradajz i majčinu dušicu. Posolite i pobiberite.
- Dinstajte desetak minuta uz podlijevanje vodom.
- Vratite okruglice i dinstajte ih još pet minuta.
- Prelijte tjestaninu kuhanu al dente, i obavezno dodajte parmezan.
Ovo jelo, odlično se se slagati uz zelenu salatu, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)