Savršeni ljetni desert: Napravite kremasti sladoled od nara koji će vas oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Savršeni ljetni desert: Napravite kremasti sladoled od nara koji će vas oduševiti

Recept za ovaj kremasti sladoled od nara je toliko jednostavan da je dovoljno jednom ga pročitati, a sladoled je toliko kremast da vam niko neće vjerovati da je napravljen bez korištenja aparata za sladoled.

Bez aparata za sladoled, i od samo nekoliko sastojaka, itekako se može pripremiti odličan kremasti sladoled koji će nas savršeno osvježiti, ali ćemo se njime i dobro zasladiti. Tajna zbog koje je ovaj kremasti sladoled od nara tako savršen krije se u tučenom slatkom vrhnju, ali i u dodatku kondenzovanog mlijeka koje daje poseban okus i teksturu ovome brzom sladoledu od nara.

Ovaj kremasti sladoled od nara je masniji od mliječnog, a samim time sadrži i manje vode te će zato zamrzavanjem dobiti kremastu strukturu (neće se u njemu stvarati oni zloglasni kristalići vode koje tako mrzimo kod domaćeg sladoleda za koji ne koristimo aparat za sladoled).

Prva ljubav Zdravka Čolića prošetala crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu

Ovaj kremasti sladoled od nara možeš poslužiti u čašicama ili pak napraviti domaće kornete ili koristiti one kupovne. Najbolja stvar je što kremasti sladoled od nara možete u nekoliko minuta smiksati ujutro, i već nakon večere možeš u njemu uživati.

Sastojci:

- slatko vrhnje 500 ml

- kondenzovano mlijeko 400 ml

- sol 1 prstohvat

- ekstrakt vanilije 1 mala kašika

- sok od nara 3 kašike

- nar - sjemenke 0,25 šoljice

Savršena ljetna kombinacija: Isprobajte sladoled od grčkog jogurta s dinjom

Priprema:

1. U veliku zdjelu stavi slatko vrhnje, kondenzovano mlijeko, sol i vaniliju. Miksaj mikserom oko 10 minuta, trebaš dobiti polučvrsti šlag.

2. Šlag prebaci u posudu u kojoj ćeš ga zamrznuti. Ulij sok od nara i lagano promiješaj kroz šlag, nemoj skroz pomiješati. Dodaj sjemenke nara i također ih lagano umiješaj u šlag. Nekoliko sjemeni sačuvaj da ih pospeš po vrhu.

3. Pokriveno stavi u zamrzivač na 8 sati prije posluživanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak