Savjeti za prvi sastanak: Pet grešaka koje žene trebaju izbjegavati

0
Radiosarajevo.ba
Savjeti za prvi sastanak: Pet grešaka koje žene trebaju izbjegavati

Kada su dating saveti u pitanju, otprilike su kao 'mač sa dvije oštrice', jer mogu da se primjene, ali nikada ne znaš da li ćeš pravi iskoristiti u dobrom trenutku, odnosno, da li će 'upaliti' ili ne, jer su uglavnom prilično opšti, a svako od nas se na različit način ponaša kada je prvi sastanak u pitanju.

Jedno je sigurno, treme ima dosta, tu dileme nema, ali ona opet na svakoga djeluje različito, pa dok one srećnice prave iz nje odlične korake, druge pak, dolaze do nekih čak i kobnih grešaka koje su apsolutno nepotrebne i samo unište nešto što bi moglo da bude lijepo i nešto što bi moglo da ima lijep početak i trajanje.

Evo koje su to najčešće greške koje bi mogla i trebala da izbjegavaš.

Oštra poruka Erdogana: Suprostavit ćemo se Izraelu, nećemo im dozvoliti da zapale regiju

Prevelika dostupnost

Čujete se već neko vreme, dopadate se jedno drugome, a onda te on pita da se vidite, odete na sastanak i ti pristaješ. Međutim, veliki broj devojaka na pitanje 'kada si slobodna' odgovara sa 'bilo kada', i tu je već prva greška koja i nije toliko velika.

Muškarci ovo umiju da shvate kao znak da želiš da ga 'skineš sa dnevnog reda', pa ako ti se dopada i zaista želiš da se vidiš sa njim, jednostavno mu reci da bira vrijeme i mjesto – jer ćeš i ti tako uvidjeti da li je odlučan i stabilan, a takvog muškarca svaka djevojka želi uz sebe.

Znate li kako se uspješno flertuje? Ovih pet savjeta će vam otkriti umjetnost zavođenja

Zabrinutost

Sasvim je u redu da ga nakon sastanka pitaš šta misli o tebi, kako se proveo, ali nikako nemoj da tražiš dodatnu potvrdu da li je zaista sve prošlo u najboljem redu i da li zaista misli to što kaže. Tvoje informisanje u vezi s tim kako je sastanak prošao je sasvim opravdano i potrebno, ali ako tražiš i dodatne potvrde za ono šta ti on kaže, onda ćeš početi polako da ga 'gušiš', a ako je tako na samom početku – vjeruj da će pobjeći glavom bez obzira.

Previše priče

Možda su te bivši momci puštali da vodiš razgovor, odnosno, da držiš monolog, ali možda je to baš razlog zbog kojeg su bivši. Nemoj sve vrijeme samo ti da pričaš, ako vidiš da si možda malo preterala, postavi mu neko pitanje, dopusti da uđete u međusobnu konverzaciju, jer to i jeste funkcija prvog sastanka, da vidite na taj način da li možete da 'kliknete'.

Negativnost

Možda ti nije dan, možda te je neko iznervirao pred sami izlazak sa njim, ali bilo šta da se događa, nemoj da dozvoliš da vidi u tebi jednu veliku negativnost koja će ga sama po sebi otjerati, jer niko ne podnosi lošu energiju. Čak i kada je zaista strahovit dan, potrudi se da budeš što pozitivnija, energičnija, jer će ga to sigurno privući i osvojiti.

Priča o bivšima

OK, znamo da će toj priči kad – tad doći vrijeme, ona jednostavno ne može da se zaobiđe, ali ni ne treba, jer to su vaše prošlosti koje su dobar dio vašeg iskustva koje bi trebalo da vas oboje nauči kako da budete bolji i uspješniji u novim vezama. Međutim, nije poželjno da ta priča krene već na prvom sastanku, jer je sasvim moguće da će neko od vas dvoje poželjeti da se ne nalazi tu u tom momentu, što je već kraj koji nije ni dočekao početak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak