Ljubav je u Parizu: Oborila rekord pa napravila potez o kome svi govore

0
Radiosarajevo.ba
Ljubav je u Parizu: Oborila rekord pa napravila potez o kome svi govore
Foto: Prtscr / X.com / Alice Finot zaručila Brunu Martineza

Tridesetogodišnja debitantkinja na Olimpijadi završila je četvrta u ženskoj utrci sa preskokom na 3.000 metara, promašivši postolje za samo tri sekunde. Ipak, postavila je evropski rekord u utrci s preprekom sa izvanrednim vremenom od 8:58.67.

Međutim, to vrijeme nije bilo samo evropski rekord za Finot; također je predstavljalo obećanje koje je dala sebi prije trke.

"Rekla sam sebi da ako trčim ispod devet minuta, znajući da je devet moj sretan broj i da smo zajedno već devet godina, onda ću se vjeriti," rekla je Finot.

Raspisana međunarodna potjernica za Zoranom Galićem

Raspisana međunarodna potjernica za Zoranom Galićem

I, vjerna svojoj riječi, samo nekoliko trenutaka nakon trke, Finot je kleknula na stazi i uručila olimpijski bedž svom uplakanom dečku, triatloncu Brunu Martinez Bargieli iz Španije.

Ovo nije bio običan bedž — bio je to onaj s kojim je trčala, ugravirana s riječima "Ljubav je u Parizu."

Bargiela je oduševljeno prihvatio, a dok je publika aplaudirala, Finot je bedž zakovala na njegovu majicu, kao njen način da mu stavi prsten na prst, ovjekovječujući njihovu ljubav u Gradu svjetlosti.

"Ne volim raditi stvari kao svi drugi," kasnije je rekla Finot s osmijehom. "Pošto on to još nije učinio, pomislila sam da možda treba da uradim ja."

Ovaj romantičan gest nije bio jedini takav na Olimpijadi. Pablo Simonet, igrač argentinske rukometne reprezentacije, zaprosio je hokejašicu Mariju Campoy u Olimpijskom selu, dok je badmintonistkinja Huang Yaqiong doživjela slično iznenađenje kada joj je dečko zaprosio odmah nakon što je osvojila zlatnu medalju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije