Roštilj dijeta 'topi' kilograme: Osjećaj gladi je minimalan, a jedan detalj je od velike važnosti
Hrana sa roštilja je mnogima omiljena, a priprema roštilja je ujedno i prijatan način druženja uz jelo, a još kad kažemo da uz roštilj može i da se smrša, mnogi će se obradovati.
Roštilj dijeta nije uopšte nova, osim toga i hrana se tradicionalno na roštilju pripremala na vatri napravljenoj od suhog drveća, granja i ćumura još od davnina.
A ključno je da se napravi optimalan žar, koji daje visoku konstantnu temperaturu na kojoj će podjednako da se peče meso sa obje strane i da se pazi da ne zagori, a ako neki dijelovi mesa ipak zagore, obavezno ih odstranite prije konzumacije, je prilikom pečenja često kapne dio masnoće na vatru prilikom čega se stvaraju toksini.
Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90
Male, ali moćne: Ovo su sve prednosti mandarina
Da bi "roštilj dijeta" bila uspješna potrebno je da se pridržavate propisanog jelovnika, a ni sam način pripreme mesa nije zanemariv.
Ono što je glavna razlika kada je riječ o roštiljanju i roštilj dijeti je svakako izbor namirnica. Dakle, kvalitetno meso, prihvatljive količine, i bez bijelog hljeba! A kao prilog je uvijek dobar izbor grilovano povrće!
Meso je namirnica bogata proteinima, zasićenim masnoćama i kalorijama, i zahtijeva dugotrajnu razgradnju u želucu i crijevima.
Na OVOM linku možete vidjeti primjere jelovnika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.