Recept za najhrskaviju pohovanu ribu: U smjesu dodajte jedan sastojak i bit će ukusnija nego ikad
Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se svidjeti i članovima porodice koji nisu ljubitelji ribe!
Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa.
Prije nego započnete sa pripremanjem ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Smjesa za pohovanje:
Pravite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer) ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo.
Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.
Priprema ribe:
Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.
Cvjeta sve do prvog mraza: Idealna balkonska biljka koja voli društvo drugog cvijeća
Pohovanje:
Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se dobro zagrije.
Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohovanje te stavite na tavu.
Smanjite vatru i pecite svaku stranu oko 3 minute.
Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.
Servirajte uz prilog po želji. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.