Recept za najhrskaviju pohovanu ribu: U smjesu dodajte jedan sastojak i bit će ukusnija nego ikad

0
Radiosarajevo.ba

Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se svidjeti i članovima porodice koji nisu ljubitelji ribe!

Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa.

Prije nego započnete sa pripremanjem ovog jednostavnog jela, ribu je potrebno dobro očistiti i filetirati.

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Smjesa za pohovanje:

Pravite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, sol i šećer) ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo.

Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

Priprema ribe:

Ribu očistite, posušite maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.

Cvjeta sve do prvog mraza: Idealna balkonska biljka koja voli društvo drugog cvijeća

Pohovanje:

Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se dobro zagrije.

Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohovanje te stavite na tavu.

Foto: Printscreen: Riba

Smanjite vatru i pecite svaku stranu oko 3 minute.

Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.

Servirajte uz prilog po želji. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak