Recept dana: Zapečena tjestenina sa lososom
Radisarajevo.ba
Kompletan i ujednačen obrok od tjestenine, povrća i lososa štedi i vrijeme, jer riječ je o jelu koje trebate ostaviti da se zapeče pola sata u pećnici.
Idealno, brzo, a savršeno za ljetni ručak.
U nastavku teksta donosimo vam recept.
Gušimo se i večeras: Pogledajte kako izgledaju sarajevske ulice pod velom magle
Zapečena tjestenina sa lososom
Sastojci:
- mješavina za zapečenu tjesteninu sa sirom
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 250 g tjestenine (fusilli)
- 300 g lososa (filet)
- 4 kašike maslinovog ulja
- 150 g tikvica
- 50 g ribanog sira
Priprema:
- Sadržaj vrećice mješavine uspite u 800 ml mlake vode i dodajte vrhnje za kuhanje.
- Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu.
- U posudu za pečenje uspite nekuhanu tjesteninu.
- Losos narežite na manje kocke i popecite na 2 kašike zagrijanog maslinova ulja.
- Na preostalom ulju popecite na kockice narezanu tikvicu.
- Rasporedite losos i tikvice po tjestenini i prelijte pripremljenim umakom.
- Lagano promiješajte i posipajte naribanim sirom.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni.
Ako niste ljubitelj lososa, možete koristiti i filete druge ribe, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)