Recept dana: Uživajte u pikantnom pečenom krompiru

0
Radisarajevo.ba
Recept dana: Uživajte u pikantnom pečenom krompiru

Ovaj put donosimo pomalo neobičan recept za ljubitelje krompira. Ne vole baš svi ljuto, začinjeno i kiselkasto. 

Ali, ne brinite ova kombinacija okusa, zagarantovano će oduševiti sve ukućane

Sastojci:

U Sarajevu održana premijera filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu: Došli Schmidt, Osim, Bravo...

  • 1 kg krumpira
  • 4 režnja bijelog luka 
  • 1/2 crvene roga paprike
  • 1/4 kašičice tucane ljute paprike, ili nasjeckane svježa čili papričice ili feferonke ili čili u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice kumina u prahu
  • 1 kašika sitno nasjeckanog peršuna
  • 5-6 kašika maslinovog ulja

Priprema:

  • Krompir oguliti, oprati, posušiti i izrezati na fete.
  • Crvenu roga papriku izrezati na kocke.
  • Bijeli luk narezati na kolutiće.
  • Peršun sitno nasjeckati.

Inspekcija uočila nepravilnosti: Zabranjen uvoz 23.100 kilograma krompira iz Poljske

  • U posudu za pečenje staviti krompir i sve ostale sastojke i izmiješati da se krompir obloži uljem i začinima sa svih strana.
  • Peći na 200 stepeni 50 - 60 minuta, odnosno dok krompir ne porumeni i ispeče se.
  • Tokom pečenja, krompir 1-2 puta prevrnuti špatulom, pažljivo da se ne zgnječi.

Poslužite toplo, uz bilo koju salatu, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak