Ramsay ima super trik da se tjestenina ne lijepi prilikom kuhanja: Počnite dodavati ovaj sastojak

0
Radiosarajevo.ba
Ramsay ima super trik da se tjestenina ne lijepi prilikom kuhanja: Počnite dodavati ovaj sastojak

Ovi korisni savjeti Gordon Ramsaya su nešto što nam definitivno treba da bismo postigli savršeno kuhanu tjesteninu svaki put.

Ako vam se tjestenina čini nedovoljno ukusnom, Gordon Ramsay ima nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći da svaki put postignete savršen rezultat.

Prvo, postavite veliki lonac sa vodom na srednju vatru. Kada voda provri, dodajte prstohvat soli, malo bibera i jednu kašiku maslinovog ulja.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Ovdje je ključno ostaviti tjesteninu netaknutu, ne sjeći je na pola, već je pustiti da se postepeno rastvori u vodi, kako bi se osiguralo ravnomjerno kuhanje.

Sljedeće, različite vrste tjestenina zahtjevaju različita vremena kuhanja, zato je važno pratiti uputstva na pakovanju. Gordon preporučuje postavljanje tajmera kako biste bili sigurni da će tjestenina biti savršeno skuhana, ali ne i prekuhana.

Kada je tjestenina gotova, ocijedite je i vratite u serpu. Dodajte još malo soli, bibera i maslinovog ulja po ukusu. Gordon ističe da će dodatak maslinovog ulja spriječiti tjesteninu da se slijepi, čineći je sočnijom i ukusnijom, piše Glossy.

Iako mnogi budu skeptični po pitanju dodavanja maslinovog ulja pri kuhanju tjestenine, poznati kuhar tvrdi da je to ključni sastojak za postizanje savršenog ukusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak