Punjene paprike kakve do sada niste probali: Zapečene u rerni i savršenog okusa

1
Radiosarajevo.ba

Punjenje paprike nas podsjećaju na djetinjstvo i uvijek smo jedva čekali da nam mame skuhaju ovo tradicionalno jelo.

Međutim, one su kuhale paprike te su nam ih onda servirale, a sada ih neki ljudi stave u rernu i zapeku te tvrde da su na taj način mnogo ukusnije.

Kako bi klasičnu pripremu kuhanja paprika punjenih mesom i rižom u umaku od rajčica učinili zabavnijom donosimo recept u kojem paprike pripremate  u rerni.

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Sastojci:

  • 4 paprike
  • 250 g mljevenog mesa
  • 50 g riže
  • jaje
  • so, biber
  • ulje
  • kaščica mljevene crvene paprike
  • pasirani paradajz
  • ljubičasti luk
  • 2 čehne bijelog luka

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rižu skuhanu do pola, jaje, so, biber i mljevenu papriku. Paprike operite i izdubite. Pripremljenom smjesom napunite paprike. U dubljoj posudi na dvije kašike ulja popržite luk, dodajte paradajz i bijeli luk. Začinite sa soli i biberom te kuhajte 20 minuta.

Umak prebacite u vatrostalnu posudu s poklopcem, posložite punjene paprike, poklopite posudu i pecite u rerni 20 minuta na 160 stepeni. Nakon 20 minuta, otklopite paprike te zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta. Poslužite s kuhanim slanim krompirom i svježom salatom, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak