Poslastica koja je oduševila mnoge: Probajte Tsunami tortu sjajnog okusa

0
Radiosarajevo.ba
Poslastica koja je oduševila mnoge: Probajte Tsunami tortu sjajnog okusa

Iako se u osnovi radi o klasičnom kolaču s biskvitom i kremom, na kraju je ipak fini dodatak. Dovoljno je pogledati jedan video na Instagramu i vidjeti zašto je Tsunami torta najpopularniji slatkiš i zašto se tako zove.

Obično se torta prelije glazurom koja se vremenom stisne, ali u ovom slučaju treba ostati tečna , kako bi se stvorio jedinstveni vizuelni fenomen.

To se postiže tako da se koristi kukuruzni škrob s mlijekom, a kolač treba sa svih strana prekriti plastičnom folijom, koja će držati glazuru – kada izvučete foliju, glazura će se preliti preko torte.

Poznati bh. ilustrator oduševio objavom nakon pobjede Bosne i Hercegovine nad Hrvatskom

Sastojci

  • 3 jaja
  • 1 šoljica šećera
  • pola kaščice ekstrakta vanilije
  • 1 i po šoljica brašna
  • 50 ml mlake vode
  • 2 kašike ulja
  • pola kaščice praška za pecivo

Za kremu:

  • 1 limenka kondenziranog mlijeka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • pola kašike maslaca
  • 2 kašike mlijeka u prahu
  • 1 žumance

Priprema

Izmiksajte jaja, polako dodajte ostale sastojke. Na kraju tijesto izlijte u kalup i pecite na 180 stepeni (oko 35 minuta). U loncu na laganoj vatri pomiješajte sastojke za kremu i kuhajte oko pet minuta dok se ne sjedini. Zatim vrhnje razdijelite i ulijte u dvije posude.

Jednu prekrijte folijom i ostavite da se ohladi, a u drugu dodajte kašiku Nutelle pa i nju zamotajte folijom. Kad se krema ohladi, biskvit prepoloviti i nadjenuti polovicom žute kreme.

Jeste li probali švedsku čokoladnu tortu? Iskoristite ovaj recept i oduševite se

Tortu omotati folijom, pa preliti ostatkom žute kreme, a zatim kremom od Nutelle. Pospite mlijekom u prahu.

Ostavite malo da se sve slegne, a zatim izvucite foliju i uživajte u okusu i vizualnom efektu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak