Pogrešno spremamo tjesteninu? Kuharica kaže da je ne trebamo kuhati u vodi
Većina ljudi je upoznata s tradicionalnom metodom kuhanja tjestenine: suhu tjesteninu stavite u lonac s kipućom vodom i prstohvatom soli i ostavite da se krčka oko 10 minuta.
Međutim, jedna kuharica i majka dvoje djece insistira na tome da smo sve vrijeme "radili pogrešno" i predlaže superiorniju tehniku kuhanja tjestenine.
Hollie-Evelyn na Instagramu redovno dijeli svoje "ukusne, zdrave recepte " sa svojih 83.500 pratilaca na platformi. U jednom od svojih nedavnih video postova, odlučila je podijeliti trik za pripremu tjestenine - otkrivajući drugačiji pristup uobičajenom načinu kuhanja.
Od subote autobusi voze na liniji Sarajevo-Bjelašnica: Poznati termini i cijene karata
Video prikazuje Hollie kako direktno u tavu dodaje suhu tjesteninu, a zatim je viđena kako u tavu dodaje sjeckani cherry paradajz, paprike, sušeni paradajz, bijeli luk, luk, tikvice i miješano sušeno začinsko bilje, prije nego što je sve prelila temeljcem.
"Tjesteninu kuham direktno u pilećem temeljcu i povrću. To upija sve hranjive tvari i okus i čini tjesteninu 10 puta ukusnijom (bez dodatnih tava ili petljanja!)", kazala je.
Kada vam bankomat može "progutati" karticu: Ovo su 3 velike greške koje možete napraviti
"To je omiljeno jelo moje djece i više me nikad ne traže običnu tjesteninu!"
"Jednostavno i ukusno. Sačuvajte ovo za brzi obrok od 15 minuta. Mi to zovemo tjestenina duginih boja – zbogom, obična stara tjestenina", poručila je.
Objava je bila hit, sakupivši preko 9.000 lajkova. Jedan obožavatelj je uzviknuo: "Gotovo da mogu osjetiti mirise."
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.