Po bakinoj recepturi: Napravite sami domaći liker od višnje

0
Radiosarajevo.ba
Po bakinoj recepturi: Napravite sami domaći liker od višnje

Višnje možda nisu toliko ukusne za jelo kao trešnje i drugo ljetno voće, ali zato su idealne za razne slastice, deserte, ali i napitke poput sokova, sirupa i alkoholnih pića.

Višnjevača je jedan od omiljenih likera, a od samo tri sastojka - višanja, rakije i šećera jednostavno ga možete napraviti i sami. 

Recept za liker od višnje

Traži se osoba sa video snimka: Sarajlija otišao po dijete u džamiju, pa mu neko ukrao cipele

Sastojci:

  • 500 g višanja
  • 1 l rakije
  • 500 g šećera

Priprema:

  • Zrelim višnjama očistiti košpice i dobro ih oprati, staviti u teglu (od 3 kg) i posuti šećerom.
  • Ne miješati, preliti rakijom.

Stručnjaci jednoglasni: Koliko možete popiti mineralne vode, a da vam ne naškodi?

  • Teglu zatvorite i stavite na sunčano mjesto 40 dana.
  • S vremena na vrijeme protresite sadržaj tegle da se šećer otopi.
  • Nakon 40 dana rakiju procijedite u odgovarajuću staklenu bocu, a višnje ne bacajte.

Po želji dio višanja možete ostaviti u likeru ili ih koristiti za kolač.

Možete ih preliti i crnom čokoladom i poslužiti kao domaće pijane višnje, piše Skuhaj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak