Pet namirnica koje ne biste trebali jesti na prazan želudac
Ono što mnogi ne znaju – i o čemu se puno ne priča – činjenica je da pogrešan doručak može jako naškoditi vašem tijelu. Zbog toga svakako treba izbjegavati ovih pet namirnica za prvi dnevni obrok:
1. Paradajz
Pun vitamina i antioksidansa, međutim, ako ih se jede za rani doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu izazvati žgaravicu pa čak i bolan želudac.
2. Agrumi
Limun, narandže, grejp, mandarine itd. – genijalni su „dobavljači“ vitamina C. Međutim, njihova kiselina može „napasti“ sluznicu pa uzrokovati bolne ranice u ustima.
3. Tijesto s kvascem
Kvasac koji se konzumira rano ujutro može iziritirati želudac te uzrokovati nadutost i probavne smetnje. Stoga je najbolje ujutro izbjegavati proizvode koji sadrže puno kvasca – poput lisnatog tijesta i sl.
4. Krastavci
Općenito se preporučuje izbjegavati sirovo povrće kao prvi obrok. Konzumiraš li krastavce rano ujutro, velika je vjerojatnost da ćeš patiti od žgaravice i nadutosti.
5. Jogurt
Jogurt je izvor vrijednih mliječnih bakterija koje su dobre za crijevnu floru. Ali, jedete li jogurt na prazan želudac, te će dobre bakterije uništiti želučana kiselina.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.