Ovako pokvarite okus kafe: Naučite pravilno praviti omiljeni napitak
Međutim, često se događa da se zbog jedne greške pokvari okus kafe kada se priprema kod kuće.
Instant kafe danas se nalaze u mnogim domaćinstvima, a kod njihove pripreme važi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom pripremamo kafu ne smije biti kipuća, odnosno prevruća.
Ako pripremamo instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja, pokvarit ćemo joj ukus, može čak imati ustajali, umjesto bogati i fini ukus. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebala bi biti između 90 i 96 stepeni.
Zato, sljedeći put kada pripremate kafu skinite vodu sa šporeta malo prije nego što počne ključati i primijetit ćete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji ukus, piše Zadovoljna.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.