Ovaj sastojak je pun pogodak za pranje veša: Dodajte malu količinu u mašinu

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj sastojak je pun pogodak za pranje veša: Dodajte malu količinu u mašinu

Odjeća neizbježno gubi boju i s vremenom može početi blijediti. To je možda prirodno, ali to ne znači da to trebamo prihvatiti. Dobra vijest je da postoji jednostavan i učinkovit način da povratite izvornu živost svoje odjeće, piše essanews.

Ovu provjerenu metodu bake koriste godinama. Iako u trgovinama možete pronaći brojne deterdžente za pranje veša, domaća rješenja mogu biti jednako učinkovita, ako ne i više. Rješenje je jednostavnije nego što biste očekivali: dodajte šećer u veš mašinu. Rezultati će biti nevjerovatniji.

Šećer djeluje i kao prirodni revitalizator boje. Prodire u tkaninu i spaja se s bojama, sprječavajući njihovo ispiranje. Kao dodatni bonus, također čini odjeću mekšom na dodir. Možete primijeniti korištenje šećera za pranje svaka dva mjeseca ili češće ako je vaša odjeća znatno izblijedjela.

Potvrđena optužnica: Prijetio zaposlenicima Ambasade SAD-a u Sarajevu

Dodajte tri kašike u odjeljak za prašak ili izravno u bubanj veš mašine. Alternativno, odjeću možete potopiti u vodu kojoj je dodan šećer. Da biste to učinili, jednostavno otopite šećer u kanti vode, pustite da se vaša odjeća natapa u mješavini nekoliko sati, isperite je i stavite u veš mašinu na standardni ciklus pranja.

Šećer učinkovito djeluje na sve vrste odjeće, s vidljivim rezultatima već pri prvom pranju. Ocat i sol čine čuda na bijelim i osjetljivim tkaninama, dok je pivo savršeno za vraćanje živosti odjeći u boji, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak