Osjetite miris hrane nakon jela i kuhanja? Uz ove sastojke taj problem postaje prošlost
Iako volimo miris dobrog ručka i toplinu koju donosi u dom, ponekad miris kuhanja ostaje u zraku duže nego što bismo željeli.
Čak i uz korištenje nape, neki se mirisi lako uvuku u prostor i dugo se osjete.
Srećom, postoji jednostavno i brzo rješenje koje pomaže u neutralizaciji ovih mirisa, a u nastavku dijelimo trik koji je postao pravi hit na društvenim mrežama.
Čestitamo | Najmlađem pilotu i heroju bosanskog neba uručena Medalja za hrabrost
Kako izbaciti miris kuhanja iz doma?
Zagrijavanjem vode i aromatičnih sastojaka, poput limuna, octa, cimeta i klinčića, oslobađaju se eterična ulja i isparavanja koja brzo eliminiraju mirise.
Ovi sastojci ne samo da osvježavaju prostor, već mogu pomoći i u stvaranju toplog, mirisnog ambijenta.
Mirisna atmosfera
Limun ima antibakterijska svojstva, dok ocat služi kao prirodni neutralizator. Cimet i klinčić doprinose dugotrajnoj ugodnoj aromi, pa ćete primijetiti kako prostor brzo postaje svježiji.
Osim što uklanja neugodne mirise, ovaj trik možete koristiti i u drugim situacijama kada jednostavno želite osvježiti atmosferu kod kuće. Mnoge ga osobe koriste tokom hladnijih dana kada prozračivanje postaje izazov, a ovaj trik postaje brz i praktičan način za održavanje ugodne atmosfere.
Provjerite još tri rješenja za mirisnu kuhinju i kako se riješiti neugodnog mirisa iz sudopera, a u nastavku pronađite još trikova za kućanstvo, piše Zadovoljna.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.