Odličan recept: Juneće šnicle u saftu

0
Radiosarajevo.ba
Odličan recept: Juneće šnicle u saftu

Juneće šnicle u saftu mekane kao puter, recept je koji će vas oduševiti. Izuzetno ukusan i vrlo jednostavan saft od junetine. Možda priprema traje nešto malo duže, jer junetini treba više vremena da bude mekana i ukusna, ali vrijedi se potruditi.

Juneće šnicle odnosno junetina od buta je upravo idealna za ovaj saft. Na kraju meso bude mekano, potrebna je vilica, neki prilog i malo salate. Svi će ukućani biti zadovoljni.

Sastojci:

Suljagić: "Samo genocidni ljudi mogu govoriti da tortura nad srebreničkim mučenicima nije genocid"

700g junećih šnicli (juneći but)
15g soli
250g mrkve
300g svježih rajčica
crvena i zelena svježa paprika
3 češnja češnjaka
listovi lovora
po želji ljuta papričica da bude malo pikantno
mala grančica ružmarina
250g poriluka (ili dvije veće glavice luka kao alternativa)
malo korijenastog povrća (peršin i celer) opcija ako imate pri ruci
ulje
5g slatke paprike (aleva paprika)
300g zamrznutog graška
20g glatkog brašna + 8 dl mlake vode
sjeckani listići peršina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak