Nevjerovatno jeftin trik za čišćenje friteze: Uklanja masnoću veoma brzo

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno jeftin trik za čišćenje friteze: Uklanja masnoću veoma brzo

Svi volimo korisne kuhinjske aparate koji olakšavaju život i brzo pripremaju ukusnu hranu. Međutim, njihovo pravilno čišćenje nakon upotrebe može biti pravo mučenje, zbog čega se masnoća i prljavština često nakupljaju.

Jedna TikTokerka, Chiara, poznata pod imenom @thetummyfairy, podijelila je genijalan trik za čišćenje friteze na vrući zrak u manje od 30 minuta. Chiara je opisala svoju metodu kao "siguran i jednostavan način" za čišćenje.

Sve što trebate je dodati "kapicu sredstva za pranje posuđa" uz četvrtinu šolje sode bikarbone u fioku friteze, zatim napuniti vodom koja je proključala. Zatim pričekajte 20 minuta, izlijte vodu i isperete toplom vodom. Na kraju, obrišite unutrašnjost papirnim ubrusom, a vaša friteza će izgledati kao nova.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Otkrivamo još jedan savjet za održavanje čistoće friteze. Vernon Charles Round, koji na Instagramu ima preko 175.000 pratilaca zahvaljujući svojim savjetima za organizaciju i čišćenje, šokirao je gledaoce otkrivajući koliko prljavštine se može nagomilati u našim voljenim fritezama. Preporučio je da se ne čiste samo rešetke friteze, već da se aparat prevrne naopačke kako bi se očistila rešetka na vrhu, koja često sakuplja masnoću i izgorenu hranu.

"Najveći problem je pronaći tu prljavštinu i riješiti se nje," dodao je Vernon

Brojni zaljubljenici u čišćenje pohvalili su ovaj trik u komentarima, a mnogi su rekli da će ga isprobati. "Ovo je nevjerovatno," oduševljeno je komentarisao jedan gledalac. Drugi se složio: "Nikada ne bih pomislio na to da ga prevrnem. Genijalno." Treći je dodao: "Ne prevrćem svoju fritezu, ali sada hoću," dok je četvrti ovaj trik nazvao 'izuzetno zadovoljavajućim'. Ne zaboravite pročitati uputstva u priručniku za vašu fritezu, jer neki modeli mogu savjetovati protiv čišćenja ili korištenja određenih proizvoda na rešetki.

@thetummyfairy

My most viral reel of 2023!! Reposting as toktok removed my voiceover. This reel had 1.3 million views and was featured in several online magazines and new articles, how many will it reach this time? I still do this weekly by the way, and no I’m not pouring grease down my drain it was a sticky bbq sauce 😂 Toxic Free Cleaning Hack 🧽 When air fryers first became popular you probably seen the viral hacks on how to clean them by adding washing up liquid and water and airfrying this concoction for several minutes! You may not know, but things like washing up liquid have what’s called a “flashpoint”. So not only could this be a fire risk but it’s also can create chemical gases/toxins that they attach themselves to the inside of your Airfryer 🙈🙈 Ideally you should give your Airfryer a quick clean after each use, but to get rid of a really messy recipe, this hack is ideal 🙌🏻🙌🏻 #airfryer #cleaninghack #toxinfree #irishfoodie #airfrying #airfryers #hack #hacksandtips

♬ TRAINING SEASON OUT 15 FEB - lorewlipa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak