Nesnosne vrućine: Temperatura će ići do 40°C, evo kako najbolje zaštititi kožu od sunca

0
Radiosarajevo.ba
Nesnosne vrućine: Temperatura će ići do 40°C, evo kako najbolje zaštititi kožu od sunca

Krema sa zaštitnim faktorom je važna tokom cijele godine, ali posebno tokom ljetnjih mjeseci kada su UVA i UVB zraci jači i opasniji po kožu.

Dr. Aleksandra Brown, dermatolog, nedavno je podijelila korisne savjete na svom Instagram profilu o pravilnom korištenju krema za sunčanje kako bi se koža adekvatno zaštitila.

Prema njenim preporukama, da biste zaštitili cijelo tijelo od sunca, trebalo bi nanijeti količinu kreme koja bi stala u prosječnu čašicu za liker. Za lice i vrat, preporučuje se količina kreme dužine dva prsta, što je približno jedna puna kašičica ako je krema gušće strukture.

Identifikovana žena čije je tijelo izvučeno iz rijeke kod Sarajeva

Važno je napomenuti da ako koristite tečnije kreme ili losione sa zaštitnim faktorom, Braun preporučuje upotrebu količine kreme koja bi stala u četiri prsta kako biste osigurali adekvatnu zaštitu lica i vrata.

Pravilna upotreba krema za sunčanje ključna je za očuvanje zdravlja kože i prevenciju opekotina, preranog starenja kože i rizika od raka kože.

Redovno nanositi kremu sa odgovarajućim zaštitnim faktorom prema preporukama dermatologa poput dr. Aleksandre Brown može biti jednostavan korak ka dugoročnom zdravlju kože.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak