Ne sumnjajte, probajte: Punjene paprike bez mesa
Ovaj recept za punjene paprike bez mesa je odličan želite li jesti nešto fino za ručak ili večeru.
Također, ukoliko ste vegan i ne jedete ništa životinjskog porijekla, umjesto sira stavite tofu ili seitan.
Sastojci:
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
- 7 do 10 paprika
- 300 g tikvica
- 1 paradajz
- 500 g sira
- 3 do 5 češnja češnjaka - nasjeckanog
- peršun - nasjeckan
- malo ulja
- sol
- biber
Priprema:
Paprike oprati i izdubiti pa napravite punjenje. Tikvice izrežite na kockice pa ih pomiješajte sa svom ostalim sastojcima, osim paradajza. Smjesom punite paprike i slažite ih u protvan. Između njih poslažite paradajz narezan na kolutove.
Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko se prebrzo peku, prekrijte ih folijom ili papirom za pečenje. Po želji pred kraj pečenja možete na paprike naribati malo sira.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.