Ne pravite greške, evo trika za savršeno mekano i sviježe tijesto za pizzu
Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno tijesto za kiflice, perece, krofne i peciva koja ostaju mekani danima.
Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego ga zamijese, a to su kukuruzni škrob i obični griz koji se koriste u prehrani djece.
Škrob pomaže da tijesto bude rahlije i prozračnije, a samim time i mekše.
Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu
S druge strane, kad se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa tijesto od viška vlage.
Na kilogram brašna uzima se puna kašika kukuruznog škroba i ravna kašičica griza. Sljedeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pizzi, piše Skuhaj.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.