Ne bacajte staru noktaricu: Evo šta možete uraditi sa njom

0
Radiosarajevo.ba
Ne bacajte staru noktaricu: Evo šta možete uraditi sa njom

Umjesto da bacite staru noktaricu, možete je brzo naoštriti uz pomoć jednog kuhinjskog predmeta koji već imate kod kuće.

Proces je jednostavan i traje svega nekoliko minuta, pa se lako može obaviti i u pauzi između obaveza. Uz ovu metodu, više nećete morati trpiti neugodne, neprecizne rezove noktiju. Vaši nokti će biti uredno oblikovani, a vi ćete biti zadovoljni brzim rezultatom.

Aluminijska folija za oštrenje noktarice

Ovo su najpoznatija mjesta susreta u glavnim gradovima Balkana

Sve što vam treba je obična aluminijska folija, koja će vratiti oštrinu vašoj grickalici u samo nekoliko poteza. Ovaj praktični trik štedi novac i produžava vijek trajanja vaše noktarice.

Možete je presaviti nekoliko puta kako bi dobili komad od par milimetara debljine ili je jednostavno možete zgužvati u kuglicu. Uzmite noktaricu za nokte koja je postala tupa i njome režite foliju malo-pomalo. Nakon dvije minute ćete primijetiti da postaje sve oštrija.

Postoje i drugi načini da se naoštri noktarica za nokte, ali tako bi morali podmazati dijelove i mijenjati ih. Cijeli taj proces traje duže, a uz oštrenje noktarice za nokte aluminijskom folijom, dobit ćete iste rezultate, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak