Namirnice koje možete sami uzgojiti od ostataka hrane

Radiosarajevo.ba
Namirnice koje možete sami uzgojiti od ostataka hrane
Uzgoj vlastitog voća ili povrća je najbolji način za zdravu ishranu.

Tokom samo jednog mjeseca, možete uštedjeti najmanje 100 KM, a možda i više ako jedete puno svježeg voća i povrća. Većina voća i povrća može se uzgajati bez sjemena.

Zelena salata

Zelena salata može biti idealan obrok za večeru, a od njenih listova koje bacate možete napraviti nove. Uzmite ostatke i stavite ih u zdjelu s malo vode. Kroz četiri dana vidjet ćete sjeme iz nje koje poslije samo posadite.

Celer

Celer je jedna od omiljenih biljaka iz kuhinje, a i njega također možete presaditi. Provjerite da li posuda u koju ste ga stavili dobiva određenu dozu svijetlosti, a nakon otprilike sedmicu dana biljka će početi rasti.

Grah

Zrno graha stavite u posudu u kojoj će biti krpa natopljena vodom. Nakon nekoliko dana će isklijati, a onda ga možete presaditi i veću posudu.

Đumbir

Đumbir je svježa biljka koja vam uvijek treba biti pri ruci. Korijen đumbira stavite u posudu i nakon otprilike sedam dana, presadite ga. Za kratko vrijeme imat ćete nove korijene đumbira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak