Najukusniji brzi jesenji doručak: Kajgana sa gljivama će oduševiti sve ukućane

1
Radiosarajevo.ba
Najukusniji brzi jesenji doručak: Kajgana sa gljivama će oduševiti sve ukućane

Jesen je vrijeme gljiva. Donosimo vam lagan recept za preukusan doručak.

Vrganj, lisičarke, šampinjoni ili neka druga jestiva gljiva - koju god izaberete, odlično će ići uz jaja.

Ogulite gljive, nareži in na listiće ili deblje, ovisno kako više voliš, izdinstajte ih na malo ulja te prelijte jajima koja ste prethodno u zdjelici umutili s mlijekom, posolili i pobiberili.

Uragan Milton: Prijeti katastrofa koja može trajno promijeniti obalu Floride

Operite nekoliko listova zelene salate. Kajganu pažljivo stavite na šnitu hljeba, dodajte zelenu salatu i poklopite drugom šnitom hljeba. Jesti možete odmah ili pak sendviče spakovati za kasnije.

U svakom slučaju imat ćete ukusan i zdrav obrok.

Sastojci

tri jaja

dvije-tri gljive po želji (količina ovisno o veličini i porcijama)

so i biber

pola dcl mlijeka

hljeb

zelena salata

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak