Najbrže turske kiflice sa sirom od kora za pitu: Spolja hrskave, a iznutra meke kao duša
Koliko god lijepa bila, tradicionalna kuhana jela ponekad znaju zaista da nam dosade. Priprema umije da bude duga i naporna, a konstantno ponavljanje istih ukusa ne zadovoljava naša čula.
Nije tajna da hrana iz pekare, ma koliko ukusna bila, nije najzdravija na svijetu. Ipak, uz par trikova, moguće je napraviti sopstveni obrok nalik onome iz vaše omiljene pekare, ali na mnogo zdraviji, ukusniji i ljepši način.
Kiflice su omiljena poslastica evropske, ali i domaće kuhinje, a u nastavku otkrijte recept za najukusnije kiflice sa sirom, koji predstavljaju savršen spoj hrskavog i mekanog.
Požar u BiH progutao dom mladog bračnog para: Sabina i Samir s četvero djece ostali bez svega
Sastojci:
- Pakovanje kora za pitu
Za sos:
- 1 jaje
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša maslinovog ulja
- pola čaše vode
- pola kesice praška za pecivo
- Za punjenje
- 250g sira po izboru
- malo peršuna
Priprema:
Tijesto savijte i približite dvije paralelne polovine jednu drugoj. Na tako savijen list tijesta stavite sir pomiješan sa peršunom, potom od toga napravite rolnicu.
Kada su sve kiflice uobličene po želji, složite ih u pleh, a zatim pomiješajte jaje, vodu, jogurt, maslinovo ulje i prašak za pecivo i tako dobijenim sosom premažite svaku kiflicu ponaosob.
Tako pripremljene kiflice stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180° i pecite ih dok ne porumene, piše Glossy.
[instagram]https://www.instagram.com/reel/C6TmDVGoueH/[/instagram]
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.