Najbolja smjesa za pohovanje: Uz jedan sastojak meso će biti sočno, a korica hrskava
Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smjesa za pohovanje ne ispadne uvijek onako kako ste željeli.
Smjesu za pohovanje treba da bude takva da meso ostane unutra sočno, a da korica bude hrskava.
Zato sa vama dijelimo jedan recept za savršenu smjesu za pohovanje.
Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90
Sastojci:
- troje jaja
- pet kašika brašna
- jedna kašika prezli
- 1/2 kašikice soli
- 200 ml piva
Priprema:
Jaja dobro umutite, pa u njih dodajte brašno, sol, prezle i pivo.
Meso uvaljajte u ovu smjesu, pa ga pecite na regularan način.
Kada dobije zlatno žutu boju, možete ga poslužiti uz prilog po želji.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.