Mršavite uz šetnju: Uz pomoć ovih pravila riješite se viška kilograma

0
Radiosarajevo.ba
Mršavite uz šetnju: Uz pomoć ovih pravila riješite se viška kilograma

Ne morate trčati ni izvoditi naporne vježbe da biste smršali, dovoljno je aktivirati tijelo hodanjem.

Da da biste se riješili viška kilograma nije potrebno podvrgavati se teškim treninzima i sate provoditi u teretani.

Mnogo je jednostavnije aktivirati tijelo hodanjem, a ovi savjeti pomoći će vam da tako jednostavan fitness program donese rezultate i vitkiju liniju.

Denis Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Za početak počnite voditi bilješke o dnevnoj pređenoj udaljenosti. Za mjerenje je dovoljna aplikacija na telefonu ili fitness traka koju ćete nositi oko ruke. Normalno je tokom dana proći oko 10.000 koraka, uz umjereno kretanje, a želite li se riješiti viška kilograma, savjetuje se dnevna "doza" od 15.000 koraka.

Najbolje bi bilo da imate 45 do 60 minuta dnevno za šetnju, ali ne u komadu. Umjesto jedne duge, bolje je organizovati tri kraće šetnje. Prema fitness stručnjacima, šećer u krvi se na ovaj način može puno učinkovitije sniziti.

Američka dijeta skida tri kilograma za pet dana: Donosimo detaljan jelovnik

Obavezno hodajte uzbrdo barem jedan dio rute. Dakle, više mišića je angažovano, metabolizam se ubrzava. Slobodno hodajte malo sporije i lagano se nagnite naprijed kako biste zaštitili mišiće i tetive.

Prije šetnje možete popiti šoljicu zelenog čaja koji pomaže kod mršanja. Potiče termogenezu i topi masne naslage. Izvrstan udio kofeina i katehina u ovom napitku ubrzava metabolizam masti, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak