Mali trikovi velikih majstora: Kako da vam se jaja ne zalijepe za tavu
Potrebna vam je samo jedna stvar koju ionako već imate u kuhinjskoj ladici
Sigurno mrzite kada pečete jaja u tavi, a sve se zalijepi na površinu. Nije neko rješenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao biti problem jer je jedan australski chef podijelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.
Richard Cornish tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tava zagrije na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte izravno na njega, zatim pokrijte poklopcem, piše Net.hr. Kada se ispeče s jedne strane, preokrenite ga odgovarajućom kašikom.
Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, barem se nećete živcirati zbog neuspjelog obroka i ribanja zagorjele tave. Cornish također zagovara pokrivanje jaja dok se peku jer se tako toplina ravnomjernije raspoređuje po tavi, piše Daily Mail.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.