Ljetna poslastica bez pečenja: Napravite sladolednu tortu

1
Radiosarajevo.ba
Ljetna poslastica bez pečenja: Napravite sladolednu tortu

Ova sladoledna torta prava je ljetna poslastica bez pečenja koju možete napraviti bez znojenja i sati provedenih u kuhinji.

Torta je nevjerojatno lagana i pjenasta, vrlo je jednostavna za pripremu i sigurno će vas zasladiti i osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes.

Uživajte! 

Historijska noć u Skenderiji: Bosna i Hercegovina razbila Hrvatsku 110 : 90

Sastojci: 

Za osnovnu smjesu za parfe:

  • 500 ml mlijeka
  • 2 vrećice želatine
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za podlogu:

  • 100 g mljevenog keksa
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka

Za nadjeve:

  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom čokolade
  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom stracciatelle
  • 1 vrećica ledenog deserta s okusom jagode
  • 300 ml mlijeka

Za dekoraciju:

  • šlag
  • sezonsko voće po želji

Priprema: 

Pomiješajte 100 ml mlijeka sa želatinom i ostavite da nabubri 5-10 minuta. Ostatak mlijeka ulijte u lonac, dodajte šećer i vanilin šećer i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i dodajte nabubrenu želatinu te miješajte da se otopi u vrućem mlijeku.

Mlijeko sa želatinom ohladite na sobnu temperaturu tako što ćete lonac staviti u plastičnu posudu sa hladnom vodom i povremeno miješati. Na taj način će se mlijeko brzo ohladiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak