Kremaste sladoled kocke spremne za 5 minuta: Potrebno vam je svega par sastojaka

0
Radiosarajevo.ba
Kremaste sladoled kocke spremne za 5 minuta: Potrebno vam je svega par sastojaka

Jednom kada budete isprobali ovaj recept poželjet ćete da ga pravite svaki dan. Ukoliko istovremeno želite da se zasladite i osvježite, a pritom nemate puno vremena za spremanje, imamo idealno rešenje.

Kremaste sladoled kocke pružaju harmonični spoj lagane bijele kreme i hrskavog keksa, a sve to u rashlađujućem ruhu keks-sladoleda.  Za pripremu ovog slatkiša potrebno vam je svega 5 minuta i samo 4 sastojka.

Sastojci

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Stop za bivšu snajku

- 24 obična keksa uobliku kvadrata
- 2 kesice šlaga (150 grama)
- 2 čaše hladnog mlijeka (400 ml)
- 1 šolja čokoladnih čipsa (170 grama)

Priprema

Pripremite pleh i na njega stavite četvrtasti kalup, čije ivice ste prethodno obložili providnom folijom. Zatim na dno pleha unutar kalupa poslažite jedan red keksa.

U čistu posudu sipajte dvije kesice šlaga u prahu, pa dodajte dvije čaše hladnog mlijeka i izmiksujte mikserom dok se šlag ne zgusne. Zatim dodajte čoko čipse i velikom kašikom sve dobro umiješajte.

Potom dobijenu smjesu sipajte preko keksa u plehu i ravnomjerno razmažite, pa odozgo složite još jedan sloj keksa. Prekrijte providnom folijom i ubacite u zamrzivač dok se skroz ne smrzne i ne dobije formu keks sladoleda.

Možete isjeći i uživati u ukusu. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak