Kolač s jagodama za prste polizati: Brza priprema, mekan, a još i svjež danima
U jagodama se može uživati u svako doba godine. Ovo omiljeno voće idealno je osvježenje na kraju ljeta.
No, ako od jagoda napravite kolač, dobit ćete idealnu poslasticu.
Sastojci:
Barcelona ne žali novac: Flick pravi posao decenije i dovodi čudo vrijedno 100 miliona eura
500 g jagoda
250 g brašna
2 jaja
180 g šećera
2 vanilin šećera
240 g kiselog vrhnja
120 ml ulja
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
U posudi izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje i kiselo vrhnje te sve
dobro izmiksajte. U smjesu postupno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i
prstohvat soli.
U kalup obložen papirom za pečenje ulijte pola smjese, posložite jagode
narezane na ploškice pa prelijte ostatkom smjese. Pecite na 175 °C oko 35 minuta, provjerite čačkalicom.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.