Jeste li za brownie s jagodama i kafom? Donosimo vam recept u kojem će uživati baš svi

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li za brownie s jagodama i kafom? Donosimo vam recept u kojem će uživati baš svi
Foto: Screenshot / Instagram

Brownie je uvijek dobra ideja, a ako ste se zasitili klasične, čokoladne verzije, donosimo recept za još bolje izdanje - brownie s kafom i jagodama u kojem će sigurno uživati svi ljubitelji slatkog.

Recept je podijelila Tonka Radić Čobanov s profila Tonkina kužina i rekla je da u njemu, bez obzira na to što sadrži i kafu, mogu uživati svi uzrasti jer se ona tek malo osjeti. 

Sastojci

Slučaj u BiH: Nastavnik polno uznemiravao učenice u srednjoj školi?

Slučaj u BiH: Nastavnik polno uznemiravao učenice u srednjoj školi?

- 200 g tamne čokolade
- 113 g maslaca
- 3 jaja
- 170 g šećera
- prstohvat soli
- 1 mala kašika arome vanilije
- 125 g brašna
- 50 g čokolade u kapljicama (ako nemate, možete izrezati malo čokolade na kockice)
- 3 kašike kakaa
- 1 espresso
- jagode

Sastojci za preljev

- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g čokolade

Stručnjakinja predložila tri zdrava recepta koji poboljšavaju naše zdravlje

Stručnjakinja predložila tri zdrava recepta koji poboljšavaju naše zdravlje

Priprema

Otopite čokoladu s maslacem. Miksajte 3 jaja sa šećerom dok ne dobijete lijepu, pjenastu kremu. Kad je krema lijepo bijela, dodati espresso, 3 kašike kakaa, aromu vanilije te otopljeni maslac s čokoladom. Miksajte dok se sve sjedini. Dodajte brašno i kapljice od čokolade.

Na pleh stavite pek papir i smjesu. Pecite 20-25 minuta; brownie se ne smije skroz isušiti; mora biti mekan i čačkalica mora ostati mokra. Dok se brownie peče, operite jagode, odstranite im peteljku i prerežite ih po pola.

Kad je kolač gotov, jagode poredajte po površini kolača jednu do druge.

Priprema preljeva

Otopite čokoladu i vrhnje na laganoj temperaturi i prelijte preko jagoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije