Naprosto su neodoljivi: Imamo provjereni recept za sočne domaće čupavce
![Naprosto su neodoljivi: Imamo provjereni recept za sočne domaće čupavce](https://storage.radiosarajevo.ba/article/556636/871x540/mixcollage-12-mar-2024-07-49-pm-1374.jpg?v1723392770)
Sočan biskvit, ukusna tamna čokolada i hrskavi kokos kombinacija su kojoj je teško odoljeti. Upravo su zato čupavci idealan kolač za cijelu porodicu i za svaku priliku.
O čupavcima ne treba puno pričati, već treba uzeti vagu, mikser i odvojiti malo vremena za pripremu.
U nastavku donosimo jednostavan recept, koji će vamuštedjeti vrijeme. Čupavci pripremljeni po ovom receptu savršeno su sočni, mekani i ukusni, svakako ih isprobajte.
![Lijepa priča: Beskućnik vratio novčanik pun para pa zauzvrat dobio stan](https://storage.radiosarajevo.ba/article/556657/300x185/kljucevi_pb.jpg?v1723402202)
Lijepa priča: Beskućnik vratio novčanik pun para pa zauzvrat dobio stan
Sastojci
- jaje 3 kom
- šećer kristal 220 g
- suncokretovo ulje 180 ml
- glatko brašno 300 g
- mlijeko 120 ml
- prašak za pecivo 1 kom
- dvije kašike kokosovog brašna
- tamna čokolada 150 g
- mlijeko 200 ml
- maslac 150 g
- kokosovo brašno 200 g
Priprema
Izmiksajte šećer i maslac u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko.
Prosijte brašno i prašak za pecivo pa uspite u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješajte drvenom kašikom ili špatulom.
Zagrijte rernu na 180 stepeni, četvrtasti lim (otprilike 25x35 cm) obložite papirom za pečenje pa prelijte smjesu.
Pecite otprilike pola sata i testirajte čačkalicom je li biskvit gotov. Ako izađe čista, biskvit je gotov.
Biskvit ohladite pa ga nareži na kocke. Rastopite čokoladu na pari s maslacem i mlijekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i posložite na čisti papir za pečenje i pustite da odstoje neko vrijeme, piše miss7.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.