Kako znati kada je vrijeme za novi jastuk? Uradite ovaj test od samo 30 sekundi

0
Radiosarajevo.ba
Kako znati kada je vrijeme za novi jastuk? Uradite ovaj test od samo 30 sekundi

Većina ljudi ne mijenja jastuk onoliko često koliko bi trebali. Svako ima svoje preferencije kada je riječ o jastucima, pa će mnogi zadržati taj savršeni jastuk što je duže moguće.

Ako predugo spavate na istom jastuku, možete stvoriti probleme s bolovima u leđima i vratu jer se jastuk iskrivi i više ne pruža dovoljno dobru potporu.

Osim toga, stari jastuci kriju mnogo bakterija i grinja pa je redovna zamjena važna i zbog higijene.

Pročitajte šta tačno piše u tekstu Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojoj će glasati UN

Jastuk zapravo treba mijenjati svake dvije godine. A kako ćete znati kada je stvarno vrijeme za zamjenu? Ovaj test će vam oduzeti samo pola minute, a sve što trebate učiniti je složiti jastuk, piše Livingetc. Držite ga presavijenog na pola oko 30 sekundi, a zatim gledajte koliko brzo se vraća u oblik.

Ako se jastuk odmah otvori, još nije vrijeme da ga zamijenite. Ako jastuk ostane presavijen ili se jako sporo vraća u prvobitni oblik, vrijeme je da ga zamijenite.

To znači da materijal unutar jastuka više nije elastičan, izgubio je visinu i više ne podupire vaš vrat i kralježnicu kako bi trebao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak