Kako napraviti savršen sos od svježeg paradajza
Radiosarajevo.ba
Kako je ovo vrijeme za neke omiljenog povrća, paradajza, iskoristite ga i pripremajte na različite načine. Jedan od njih je sos od paradajza koji i jeste najukusniji upravo u ovoj varijanti.
Potrebni su vam paradajz, bijeli luk i bosiljak.
Paradajz ispasirajte, a luk i bosiljak isjeckajte. Na maslinovom ulju prepecite bijeli luk i dodajte ispasirani paradajz. Sve to kuhajte na jakoj vatri oko deset minuta i na kraju dodajte svježi bosiljak.
Začinite po želji solju i biberom.
Domaći sos možete jesti uz tjesteninu ili u bilo kojem drugom jelu uz koje će se dobro slagati.
Detaljnu pripremu možete pogledati u videu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.