Kim i jogurt: Najbrža dijeta za skidanje kilograma

Radiosarajevo.ba
Kim i jogurt: Najbrža dijeta za skidanje kilograma
Pixabay / Začini
Mnogi stručnjaci potvrdili su da je najbolji način za mršavljenje potaknuti metabolizam.

Svako ima različitu brzinu metabolizma. U slučaju da imate sporiji metabolizam, naravno, postizanje željene težine će biti teže postići. No, postoji nekoliko načina da ubrzate svoj metabolizam. Najpogodniji način je kroz ishranu. 

Na svu sreću postoje neke prirodne namirnice koje vam mogu pomoći da ubrzate svoj metabolizam. U ovom članku saznajte koji je najučinkovitiji začin koji će vam pomoći da poboljšate vaš metabolizam.

Ako kombinirate ovaj začin uz svoj dnevni obrok, potaknut će vaš metabolizam i postići ćete željenu težinu.

Studija koju su proveli na Sveučilištu u Iranu pokazala je kako pojedini začini pomažu pri mršavljenju.

Studija je obuhvatila 44 žene koje su podijeljene u dvije grupe, gdje su sve žene imale problema s kilogramima. Žene iz obje grupe hranile su se zdravo tri mjeseca. Maksimalni iznos kalorija koji su konzumirale svaki dan jeste 500 kalorija. Obje grupe konzumirale su istu količinu kalorija.

Razlika u tome jeste da je prva grupa dodavala tri grama kima u prahu u 140 grama jogurta, dok je druga grupa konzumirala istu količinu jogurta, ali bez kima. Studija je pokazala nevjerojatan rezultat.

Prva grupa koja je dodala kim u jogurt izgubila je više kilograma u odnosu na drugu grupu koja nije uzimala kim.

Također se pokazalo da kim može smanjiti postotak tjelesne masti.

Prva grupa koja je konzumirala kim s jogurtom izgubila je 14,64 posto više masti, dok je druga grupa izgubila samo 4,91 posto masti. Kim je vrlo učinkovit za mršavljenje i gubitak masnoće jer je bogat filosterolom.

Filosterol može spriječiti pohranjivanje holesterola u tijelu.

Počnite čim prije dodavati kim u svoju hranu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije