Kako da izbjegnete stvaranju buđi na hljebu? Postoje dva rješenja
Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.
Hljeb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.
Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.
Ovo je posljednji snimak helikoptera: Gusta magla uzrokovala pad, četiri osobe poginule
Ovako ćete uvijek imati svježu šnitu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni.
2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će okus biti kao da ste ga tek kupili u pekari, piše Krstarica.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.