Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

0
Radiosarajevo.ba
Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

Ova poslastica može stajati nekoliko dana na otvorenom, ali dobro poklopljena. Okus je pravi jesenski, a oduševit će sve ljubitelje bundeve i slatkih delicija.

Bundeva je rezervirana i za slatke delicije, a za ovaj kolač trebat će vam sljedeći sastojci:

  • Četiri velika jaja,
  • 250 grama pirea od pečene bundeve,
  • 220 grama šećera,
  • 250 ml ulja,
  • 260 grama brašna,
  • Dvije žličice cimeta,
  • Jedna kašikice soli,
  • Dvije kašikice praška za pecivo,
  • Četiri kašike muscovado šećera i
  • Dvije velike kašike cimeta.

Priprema:

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Bundevu narežite na kriške, stavite na papir za pečenje i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20 minuta, odnosno dok ne postane mekana. Kad je pečena, bundevu ohladite, ogulite i napravite pire.

U posudu stavite jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješate pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. U drugu posudu stavite brašno, cimet, sol i prašak za pecivo te promiješajte. Sjedinite dvije smjese i stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

U sjeckalicu stavite muscovado šećer i dvije žličice cimeta te promiksajte dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobivenu smjesu posipajte po vrućem kolaču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak