Jednostavna metoda za sušenje odjeće: Zaboravite na sušilicu

0
Radiosarajevo.ba
Jednostavna metoda za sušenje odjeće: Zaboravite na sušilicu

Za mnoge ljude sušenje odjeće vani jedina je opcija zbog ograničenog prostora ili nepostojanja sušilice. Čak i ako imate sušilicu rublja, njihovo korištenje je izuzetno skupo, pogotovo s obzirom na to da će računi za energiju još rasti.

Iako nije nemoguće sušiti odjeću u zatvorenom prostoru, postoje neki načini da se osuši brže i učinkovitije.

Kako učinkovito osušiti odjeću u zatvorenom prostoru?

Počinje Female Art Rising festival

Daniel Nezhad, direktor jedne firme, rekao je: "Prozračite prostor. Suprotno uvriježenom mišljenju, ne biste trebali zadržati toplinu u svom domu držeći prozore i vrata čvrsto zatvorenima. Kada mokra odjeća ispuni prostor, to će ovlažiti zrak u prostoriji i učiniti gotovo nemogućim da se veš osuši na vrijeme. Ako je odjeća mokra, a i zrak je vlažan, ne dajete rublju nikakvu šansu da izgubi vlažnost."

Zatim je dodao: "Osim toga, mogli biste uzrokovati stvarnu štetu svom domu potičući stvaranje vlažnih mrlja pa čak i plijesni. Umjesto toga, otvorite prozore i pustite zrak unutra. To će omogućiti vlazi da izađe i spriječiti da prostorija postane previše vlažna."

Čak i kada je hladno vrijeme, uvijek je dobra ideja pustiti vanjski zrak unutra. Međutim, ako vam se to ne sviđa, stručnjak je preporučio ovlaživač zraka. Ovi uređaji postali su popularni tokom godina i osiguravaju da vaš dom ne postane previše vlažan. Također mogu biti savršeni za sušenje veša.

Neki od onih na tržištu čak imaju postavku za pranje rublja kojoj je cilj izvući još više vlage iz zraka. Međutim, oni mogu biti skupa investicija pa pristupačnije opcije uključuju jednostavan stalak za sušenje. Na tržištu je dostupno mnoštvo različitih, uključujući široke s puno slojeva i prostorom za dosta odjeće.

Daniel je rekao: "Jednostavan stalak za sušenje je pristupačno i sigurno rješenje za sušenje odjeće. Nakon što na njega objesite veš, postavite policu na sigurno, ali u blizini radijatora te u najtopliju i najviše suhu prostoriju u kući - općenito negdje gdje je manji prostor, poput male spavaće sobe koja ima puno sunčeve svjetlosti.

"Uključite grijanje i pustite da se prostorija ispuni toplinom, pazeći da svako toliko okrenete stalak za sušenje. Ovo će ravnomjerno rasporediti toplinu oko sve odjeće, pomažući da se sve osuši istim tempom", poručio je.

Kada je riječ o stavljanju odjeće na stalak, važno ju je strateški postaviti. To uključuje da dulje i glomaznije stvari budu postavljene prema vrhu, pazeći da se izbjegne povlačenje po podu, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak