Izbjegavajte mikrovalnu: Ovo su najbolji načini za podgrijavanje pizze

0
Radiosarajevo.ba
Izbjegavajte mikrovalnu: Ovo su najbolji načini za podgrijavanje pizze

Mikrovalna peć je korisno višenamjensko kuhinjsko pomagalo – u njoj zagrijavamo vodu za kafu i čaj, rastapamo maslac i čokoladu, termički obrađujemo povrće, ali i podgrijavamo svoje obroke.

Želite li podgrijati pizzu, mikrovalna peć nije najbolje rješenje, ističu stručnjaci. Ona će uspješno zagrijati nadjev i djelomično rastopiti sir, ali će tijesto ostati mekano, gumenasto i neugodno za konzumaciju.

Ako želite vratiti hrskavu teksturu tijesta te uživati u rastopljenom siru – pizzu je bolje staviti u klasičnu peć. Zagrijte rernu na 180 Celzijevih stepeni pa tek onda u nju stavite preostale komade pizze. Idealne rezultate dobit će za oko 7 do 12 minuta grijanja – ovisno o rerni.

Mogući prekidi u snabdijevanju vodom: ViK najavio radove u 20 sarajevskih ulica

Ako nemate mnogo vremena za čekanje, friteza na vrući zrak još je bolje rješenje. Zbog načina na koji funkcionira i njezine veličine, komad pizze postat će hrskav, a nadjev topao i topljiv već nakon tri minute na 180 do 200 Celzijevih stepeni. 

Ako na raspolaganju nemate peć ni fritezu na vrući zrak, pizzu možete podgrijati i u tavi na štednjaku. Stavite hladan komad pizze na tavu i poklopite je.

Pustite da dno pizze opet postane hrskavo te da se sir rastopi. Za to će vam biti potrebno oko šest do osam minuta na umjerenoj temperaturi – bez podizanja poklopca sve dok niste spremni jesti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak