Istraživanja otkrila: Ovaj predmet prljaviji je čak i od WC školjke

0
Radiosarajevo.ba
Istraživanja otkrila: Ovaj predmet prljaviji je čak i od WC školjke

Kada govorimo o čišćenju kupatila, većina nas usmjerava pažnju na očigledne površine poput WC školjke i poda. No, nedavna istraživanja otkrivaju da su tkanine u kupatilu zapravo žarišta prljavštine i bakterija.

Da, tačno ste pročitali - vaša kupaonska prostirka je vjerojatno prljavija od same WC školjke!

Nakon nje, na redu su i vaši peškiri. Tepisi za kupatilo predstavljaju dvostruki problem. Prvo, postaju mokri nakon tuširanja i ostaju tako satima, stvarajući idealno okruženje za razvoj bakterija.

Baby Lasagna: Glavni favorit za pobjedu na Eurosongu - pogledajte ludnicu tokom njegovog nastupa

Drugi problem je u tome što mnogi ljudi nose cipele u kupatilo, doprinoseći dodatnoj prljavštini i bakterijama na tepihu.

Istraživači ističu da često pranje tepiha za kupatilo nije dovoljno kako bi se uklonile sve bakterije, a voda iz WC školjke često završava na tepihu, dodatno povećavajući rizik od kontaminacije.

Stoga, važno je osvijestiti važnost redovnog pranja i održavanja higijene tepiha u kupatilu kako bismo osigurali čistoću i sigurnost ovog prostora, piše Reader’s Digest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak