Prirodan i ekonomičan trik: Evo zašto biste trebali staviti rižu u kupatilo

0
Radiosarajevo.ba
Prirodan i ekonomičan trik: Evo zašto biste trebali staviti rižu u kupatilo
Foto: Pexels / Riža / Ilustracija

Kupatilo, često zapostavljena, ali jedno od najprljavijih mjesta u domu, predstavlja izazov u održavanju higijene.

Unatoč širokoj upotrebi raznih sredstava za čišćenje, tvrdokorne mrlje, poput kamenca i crnih naslaga u fugama, ostaju trajna boljka. No, iznenađujuće rješenje stiže iz neočekivanog izvora - riže.

Iako možda zvuči neobično, riža se pokazala kao izuzetno efikasan saveznik u borbi protiv nečistoća u kupatilu.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Prema novootkrivenoj metodi, jednostavno se koristi obična hirurška maska koja se modifikuje u improviziranu vrećicu. U nju se stavlja riža, zajedno s malo deterdženta, a zatim se vrećica pričvrsti u blizini WC školjke.

Riža, poznata po svojoj sposobnosti upijanja vlage, djeluje kao prirodni oslobodilac od vlažnosti koja je često uzrok nastanka kamenca i ostalih neželjenih naslaga. Na taj način, ovaj jednostavan trik ne samo da pomaže u održavanju čistoće kupaonice, već i sprječava širenje neugodnih mirisa.

Dakle, uz ovaj prirodni i ekonomičan trik, čišćenje kupatila postaje manje mukotrpno, a rezultati su vidljivi i dugotrajni. Riža - tajni saveznik u borbi protiv tvrdokornih mrlja, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije