Ideja za lagani ljetni ručak: Šta skuhati kad je vani jako vruće
Mnogima se ljeti, kada su visoke teperature, ne da kuhati pored brele ringle ili ugrijane rerne.
Zato je dobro u takvo doba raditi za ručak nešto što će biti brzo gotovo. No, ako želite baš nešto kuhano, tada je brzi ljetni ručak ili kakav sataraš dealna stvar!
Upravo takav je ovaj brzi ljetni ručak.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
Potrebno:
- 2 luka
- 1-2 tikvice
- 2 paprike
- 1 patliđan
- 5-6 rajčica
- sol, papar, svježi bosiljak
Priprema:
Rajčicu preliti vrelim vodom pa oguliti kožicu i nasjeckati na male komadiće.
Papriku, luk i tikvice narezati na kockice. Na malo ulja prvo pržiti luk, dodati paprike papržiti par minuta. Potom dodati tikvice i patliđan i na kraju usitnjenu rajčicu. Sve skupa dobro začiniti po želji. Ako volite ljuto, dodajte čili ili malo više papra.
Umak pirjati još nekih 15-tak minuta i kada se sve skupa dobro prožme umak je spreman za posluživanje. Skuhati tjesteninu po želji i poslužiti uz umak.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.