Ideja za brzi ručak: Piletina u novoj varijanti koju ćete spremati stalno

0
Radiosarajevo.ba
Ideja za brzi ručak: Piletina u novoj varijanti koju ćete spremati stalno

Nekada nam nedostaje ideja za ručak, a nekada jednostavno nemamo vremena pa ugrabimo šta god nam se pruži. 

Donosimo vam lagani recept koji će oduševiti i ljubitelje brzih obroka, ali i one koji jednostavno uživaju u hrani. Riječ je o hrskavoj i ukusnoj piletini sa povrćem. 

Sastojci

  • 300 grama fileta pilećih prsa
  • 2½ kašike svijetlog soja sosa
  • biljno ulje za prženje
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika susama
  • 2 luka

Priprema

1. Narežite piletinu na tanke trakice. Prelijte sa 2 kašike soje i marinirajte u frižideru, poklopljeno, oko 1 sat.

Stanovnici Vogošće i danas bez grijanja: "Probudili su nas hladni radijatori. Šta radi Nihad Uk?"

2. U međuvremenu zagrijte 1 kašiku ulja u woku ili dubokoj tavi na srednjoj vatri i pecite paprike 3-4 minuta dok ne počnu da omekšaju. Izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane.

3. U plitku posudu rasporedite kukuruzno brašno. Začinite, a zatim dodajte marinirane piletine i promiješajte da se dobro prekriju.

4. Napunite wok ili duboku tavu uljem tako da bude oko pola cm duboko, a zatim zagrijte na srednje jako. Pažljivo dodajte piletinu, kuhajte 3-4 minute, koristeći hvataljke da redovno okrećete dok ne postane zlatno i hrskavo. Izvadite šupljikavom kašikom i stavite na tanjir obložen kuhinjskim papirom da se ocijedi.

5. Pomiješajte preostalu soju, slatki čili i susam u velikoj posudi. Dodajte kuhane paprike, hrskavu piletinu i mješajte dok se svi komadi ne prekriju. Poslužite posuto lukom.

Služite vruće uz pire krompir, rižu ili kruh. 

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak