Recept za ćufte koji će vas iznenaditi. Bit će mekše i ukusnije nego iz najbolje ašćinice
Ćufte od mljevene junetine, provjereni klasik, uvijek su idealan izbor kada želimo jednostavno, a ukusno jelo.
Sastojci:
400 g mljevene junetine
2-3 glavice luka
1 jaje
150 g pšeničnog brašna
100 g hljeba
1 dl mlijeka
100 g pasiranog paradajza
2 lovorova lista
1 list bosiljka
3 režnja češnjaka
sol, svježe mljeveni biber
ulje
Priprema:
Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Protok vozila se odvija usporeno
Mljeveno meso, nasjeckani luk, jaje, kruh (natopljen u mlijeku pa ocijeđen), papar i sol dobro izmiješajte. Od dobivene mase napravite okruglice podjednake veličine. Uvaljajte ih u brašno i popržite sa svih strana u vrućem ulju.
U posudu ulijte malo ulja od prženja, stavite popržene okruglice, dodajte pire od paradajza, lovorov list, nasjeckani češnjak, bosiljak, zalijte vodom da pokrije ćufte i pustite da se kuha na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Poslužite uz pire-krompir.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.