Idealan recept za ručak: Napravite krompirušu ukusniju od onih iz buregdžinica

3
Radiosarajevo.ba
Idealan recept za ručak: Napravite krompirušu ukusniju od onih iz buregdžinica

Ukoliko planirate za ručak pitu sa krompirom, mi vam donosimo sjajan recept, a krompiruša bi trebala biti ukusnija od onih iz buregdžinica.

Za tu krompirušu vam je potrebno:

3 krompira
1 veća mrkva
1 praziluk
1 veza mladog luka (po želji)
ulje
so
biber mljeveni
malo suhog začina
500 grama tanjih gotovih kora

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Priprema:

Luk isjeći na krugove i propržiti 2-3 minuta. Staviti soli, začina i bibera. Krompir i mrkvu izrendati, pa proprženi luk sipati na krompir i rukama izjednačiti. 

Koru premazati uljem, pa staviti drugu preko nje. Uzeti jednom rukom krompira i rasporediti po kori, kao i na ivice. Saviti ivice i uviti. 

Redati u podmazan pleh. Kad sve potrošite kore premazati i isijeći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta. 

Kad porumeni, izvaditi još malo isjeći makazama za tu namjenu i služiti toplu krompirušu.

Prijatno! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak