Idealan recept za čokoladnu tortu bez brašna: Potrebna su samo četiri sastojka
Ovaj recept je jednostavan, zahtijeva samo četiri sastojka i pruža izvrsne rezultate.
To je djelo Eloise Head, osnivačice Fitwafflekitchen koja nam je ranije donijela vodiče za Oreo i Nutella šolje za kekse i tijesto za kolačiće bez pečenja.
Ovog puta, Eloise nam je pokazala kako napraviti čokoladnu tortu bez brašna sa samo četiri sastojka. Za pripremu deserta potrebno je samo 10 minuta prije nego što ga stavite u rernu, a izgleda prilično impresivno.
Slobodan Vasković tvrdi: Nešić je dobio dojavu da će ga uhapsiti, ali iz straha nije pobjegao
"Nikada prije nisam napravila toliko bogatu i čokoladnu tortu", kaže Eloise. "Pomalo je kao čokoladni mousse kolač ili čokoladna torta! Nevjerovatno je glatka i svilenkasta, bez glutena i savršena za ljubitelje čokolade."
Sastojci
- 225 g neslanog putera
- 50 g tamne čokolade
- 7 velikih jaja (sobne temperature)
- 100 g granuliranog šećera
Postupak
Otopite puter i čokoladu u mikrotalasnoj rerni ili na pari i ostavite da se ohlade. U posebnu posudu dodajte jaja i šećer i snažno miješajte dok se smjesa ne utrostruči. Miješajte tijesto, dodajući jednu trećinu čokolade u smjesu od jaja.
Spoljašnju stranu kalupa za tortu od 20.32 centimetara pokrijte folijom i stavite ga u veliku tepsiju za pečenje, do pola napunjen kipućom vodom.
Smjesu sipajte u kalup za torte i pecite na 150 stepeni 30 do 35 minuta. Gotov je kada su ivice čvrste na dodir.
Ostavite tortu da se ohladi u kalupu i ostavite u frižideru preko noći. Pospite šećerom u prahu, a zatim poslužite sa sladoledom od malina i vanilije, piše Metro.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.