Držite li određenu količinu gotovine u vašoj kući? Stručnjaci otkrili šta tačno treba raditi

0
Radiosarajevo.ba
Držite li određenu količinu gotovine u vašoj kući? Stručnjaci otkrili šta tačno treba raditi

To se uvijek dogodi kada se najmanje nadate: nešto se pokvari ili treba platiti, ali jednostavno se ne uklapa u vaše mjesečno financijsko planiranje.

U takvim slučajevima stručnjaci preporučuju fond za hitne slučajeve. Fond za hitne slučajeve također znači da trebate imati gotovinu kod kuće.

Stavljanje novca na stranu čini se logičnim. U tom slučaju postoje vrlo konkretne preporuke o tome koliki bi trebao biti fond za hitne slučajeve i kako ga možete uštedjeti.

Uspješna intervencija helikoptera OS BiH: Požar u blizini Bugojna stavljen pod kontrolu

Prema riječima stručnjaka, to uključuje i držanje određene količine gotovine.

Kada je ovo korisno?

Njemački ured za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) govori o vrlo specifičnom scenariju jer u slučaju nestanka električne energije, bankomati ne rade". To ne znači samo da više ne možete doći do novca. Zbog toga su i mogućnosti digitalnog plaćanja također ograničene.

Preporuka stručnjaka je oko 500 eura (oko 1000 KM) gotovog novca.

Donosimo tri vrijedna savjeta kako da sačuvate novac

"Svako bi kućanstvo trebalo imati rezervu gotovine kod kuće – preporučuje se oko 500 eura (oko 1000 KM) u manjim novčanicama.“

Kako mogu sakriti svoj hitni fond kod kuće?

Svako ko je uštedio odgovarajući iznos osiguran je za hitne slučajeve, ali onda ste suočeni s drugim problemom. Pohranjivanje gotovine kod kuće može brzo poći po zlu u slučaju provale. Stoga je važno pronaći dobro skrovište za svoj hitni fond, javljaju njemački mediji.

Na Amazonu možete pronaći razne predmete koji su prikladni za skrivanje novca. Ako ne želite kupiti ništa dodatno, svakako možete biti kreativni na druge načine i pohraniti gotovinu u tajnosti.

Ali budite oprezni: kriminalci bi ga brzo mogli pronaći ispod madraca, u limenci za kafu ili na polici s knjigama, piše Fenix Magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak